új ingatlan vásárlása esetén a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) összegét is figyelembe vesz

Családpolitika-csok 

Novák Katalin: három intézkedéssel segíti a kormány jövőre a nagycsaládosokat

​ Három olyan intézkedés lép életbe jövőre, amely a nagycsaládosok életét megkönnyíti. Kettő közülük az ingatlanvásárláshoz kötődik, a harmadik pedig adminisztratív enyhítést hoz - közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten, az Erkel Színházban, a Nagycsaládosok az Erkelben című rendezvényen. 

    Az államtitkár elmondta: jövőre eltörlik azt az adminisztratív kötelezettséget, miszerint a nagycsaládosoknak évről évre igazolniuk kell, hogy több gyereket nevelnek. 
    A nagycsaládosokat kiemelten érinti, hogy új ingatlan vásárlása esetén a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) összegét is figyelembe veszik majd az illetékkedvezmény számításánál - közölte Novák Katalin. 


Megjegyezte, hogy eddig maximum 30 millió forint értékű ingatlan után lehetett érvényesíteni a kedvezményt. 

    A módosítás akár 600 ezer forint teherkönnyítést is jelenthet egy család számára - tette hozzá. 

    Ha valaki a csok mellé kamattámogatott hitelt is felvesz, a közjegyzői díj a harmadára csökken, és ez több tízezer forint támogatást jelent egy családnak - hangsúlyozta az államtitkár. 

    Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) elnöke leszögezte: a NOE az a hely, "ahol a legnagyszerűbb emberek vannak", akik együtt ünnepelnek és együtt segítenek a bajba jutott családokon. 

    A köszöntőket követően a nagycsaládosok a Diótörő című előadást tekintették meg az Erkel Színházban.